8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Strooiploegen waren gisteravond en vannacht actief op doorgaande wegen

In de gemeente is in de avond van 30 november en in de nacht naar 1 december pekel gestrooid. Rond 22:00 uur was op natte plekken in de gemeente al sprake van ijsvorming, wat natuurlijk betekent dat het vriest.

Om gladheid op de doorgaande wegen te voorkomen wordt door medewerkers van de gemeente preventief pekel gestrooid, zodat de vorming van ijs en dus gladheid zoveel mogelijk wordt tegengegaan. Andere wegen worden echter nog niet bezocht door de strooiploegen, waardoor daar wel kans op gladheid blijft bestaan. Denk hierbij aan de lokale, niet doorgaande wegen en vooral de fietspaden.

Naast gladheid is in deze koudere periode het beslaan van  autoruiten van auto’s een veel voorkomend verschijnsel. Iedereen herkent het wel: hoewel ze vaak zojuist zijn schoongemaakt raken ze alweer beslagen. Als zich deze situatie voordoet is het slim om de auto nogmaals te stoppen en de ruiten opnieuw schoon te maken. Rijden met beslagen ramen is bijzonder gevaarlijk en ook strafbaar (boetebedrag is € 140). Omdat in deze periode het rijden met onvoldoende schone ruiten veel gevaar oplevert wordt hierop door de politie onverbiddelijk opgetreden.

Advertentie