Gemeente Zuidplas onbereikbaar door kabelbreuk

De gemeente Zuidplas is maandagmiddag 4 december onbereikbaar door een breuk in een glasvezelkabel. Dat meldde de gemeente halverwege de ochtend via sociale media.
De gemeente is nauwelijks telefonisch bereikbaar. Dankzij een noodverbinding die normaal tijdens een crisis gebruikt wordt is de gemeente alleen nog beperkt bereikbaar via het algemene telefoonnummer (0180) 330 300. De storing heeft ook invloed op inwoners die het gemeentehuis willen bezoeken. Door uitval van zowel de telefoon als het internet kunnen ook in het gemeentehuis geen inwoners aan de balie geholpen worden.

De kabelbreuk is vermoedelijk veroorzaakt tijdens graafwerkzaamheden tussen Klein Amerika en de Goejanverwelledijk in Gouda. Tijdens deze werkzaamheden is een belangrijke glasvezelkabel  geraakt. Ook de gemeentelijke organisaties van Gouda en Waddinxveen zijn getroffen door de storing.

Inwoners die de gemeente toch willen bereiken kunnen dit het best proberen via Whatsapp op 06-51964699, via Twitter en via Facebook. De verwachting is dat de storing nog de hele maandag gaat duren.