Sint krijgt hulp van politie op twee Nieuwerkerkse scholen

Sint 5 december Nieuwerkerk

Sinterklaas heeft dinsdag 5 december op twee basisscholen in Nieuwerkerk aan den IJssel hulp gehad van de politie. In beide gevallen kwam de sterke arm er aan te pas om traditionele Sinterklaas problemen op te lossen. De politie kwam ter plaatse bij de Brede School in de Nieuwerkerkse wijk Esse en bij de Rehobothschool in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Bij het IKC Rehoboth waren drie pieten vermist. De Sint was de pieten al een aantal dagen kwijt en had het drietal als vermist opgegeven bij de politie. Voor wijkagenten Tom en Bas reden om te helpen bij het zoeken en Sinterklaas met loeiende sirene bij de school te brengen. De drie pieten bleken zich in de school aan de Schoolstraat verstopt te hebben.

Nadat het probleem was opgelost konden de leerlingen het Sinterklaasfeest vieren en gingen de wijkagenten verder aan het werk met andere hulpverleningen.

Sint Nieuwerkerk 5 december Rehobothschool