8.5 C
New York
zondag 7 juni 2020

Bert Kandel ingehuurd als tijdelijk gemeentesecretaris

De gemeente Zuidplas heeft de zeer ervaren Bert Kandel(65) ingehuurd als tijdelijke gemeentesecretaris om het plotselinge vertrek van Caroline Bos op te vangen. De gemeentesecretaris is de hoogste ambtenaar en kan worden vergeleken met de hoofddirecteur. Pas na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, als het nieuwe college van B&W bekend is, wordt er gestart met de werving van een vaste medewerker.

Wethouder Personeel & Organisatie Daan de Haas vertelt verheugd te zijn dat Zuidplas zo snel een interim kandidaat heeft gevonden. “De organisatie staat voor grote opgaven en uitdagingen op het ruimtelijk en sociaal domein”, stelt hij. “We zijn dan ook als college blij dat we met Bert kunnen blijven  doorpakken.” Hierbij heeft Zuidplas bewust gekozen niet vanuit het eigen managementteam een vervanger aan te stellen.

Kandel heeft een interim advies bureau en was tot februari 2017 10 jaar lang de gemeentesecretaris van het Brabantse Moerdijk (37.000 inwoners) waar hij zelf gestopt is door gebruik te maken van de seniorenregeling. Hierdoor kan hij zichzelf nu verhuren aan diverse opdrachtgevers. Voor Moerdijk heeft Kandel een ruime overheidservaring bij gemeenten en de VNG.


Volg het laatste nieuws

2,240FansLike
322VolgersVolg
481VolgersVolg