8.5 C
New York
maandag 1 juni 2020

Filedruk A20 blijft toenemen volgens VID

De filedruk op de A20 tussen Hoek van Holland en Gouda blijft toenemen, dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de VID. Deze organisatie publiceerde op 27 december een overzicht waarbij het traject A20 tussen Hoek van Holland en Gouda een groei kende van 9,5% en daarmee aan kop staat. De groei tussen Gouda en Hoek van Holland steeg 17,8% en staat nu op een 9e plaats. Landelijk is de filegroei gestagneerd volgens de cijfers.

In detail zijn de problemen het grootst tussen afslagen Crooswijk en Terbregseplein, daar is een stijging van 21% te zien. File daar zorgt er wel voor dat het verkeer richting Gouda meer gedoseerd de file voor Moordrecht in gaat rijden, daar was een daling te zien maar nog steeds een dikke derde plaats in de top 5 van files in Nederland.

Het beeld van de VID sluit aardig aan bij de publieksrapportage Rijkswegennet die Rijkswaterstaat in oktober naar de Tweede Kamer stuurde, daar stond Terbregseplein en Moordrecht aan kop terwijl vanuit Gouda naar voor Nieuwerkerk ook in de top 10 staat.

Bron : publieksrapportage Rijkswegennet augustus 2017 Rijkswaterstaat

Sinds het startbesluit van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in februari 2017 om te kijken wat er gedaan kan worden aan het probleem worden de bewoners en gebruikers betrokken bij de plannen. Op 11 december besloot de Tweede Kamer een motie te steunen om de aanpak te versnellen, alleen Groen Links en Partij voor de Dieren wilde hier geen steun aan geven.


Volg het laatste nieuws

2,233FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg