8.5 C
New York
maandag 6 juli 2020

Lange wachtrij voor prijs winnende oliebollen in Reigerhof

In winkelcentrum de Reigerhof in Nieuwerkerk aan den IJssel staat zondagmiddag 31 december een lange rij met mensen voor de oliebollenkraam van bakker Klootwijk. De bakker is afgelopen week door het AD uitgeroepen tot beste oliebollenbakker van het land. Omdat Oudejaarsdag dit jaar op zondag valt is de oliebollenkraam vanaf 12.00 uur geopend. Sinds dat tijdstip sluiten veel mensen aan in de rij waarin de sfeer overigens opperbest is. Voordeel is dat de mensen droog kunnen wachten terwijl het weer buiten door wind en regen niet best is. De bekende oliebollenkraam op het Raadhuisplein lijkt het door een iets lagere notering, maar nog altijd goed, en het weer minder klanten te trekken.

Na ongeveer een kwartier wachten kunnen de mensen met de populaire oliebollen in de hand hun weg vervolgen. De parkeerplaatsen rond de Reigerhof zijn op zondag nog nooit zo vol geweest. Op normale zondagen komen er wel mensen in de Reigerhof maar is het nooit echt druk. Mede omdat lang niet alle winkels gebruik maken van het feit dat ze tegenwoordig open mogen zijn. Het lijkt erop dat het deze Oudejaarsdag zelfs drukker is dan de dag voor kerst die dit jaar ook op een zondag viel. Ook in Moordrecht is het deze dag druk bij de supermarkten.

De oliebollenkraam op het Raadhuisplein is tot 16.00 uur open. Bakker Klootwijk is tot 17.00 uur open.

Volg het laatste nieuws

2,271FansLike
322VolgersVolg
497VolgersVolg