8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Groep van 350 trotseert watertemperatuur van 4°C bij nieuwjaarsduik Nesselande (video)

Bij de 11e editie van de Nieuwjaarsduik in Rotterdam Nesselande zijn op Nieuwjaarsdag 2018 meer dan 350 personen in het ijskoude water van de Zevenhuizerplas gesprongen.

De inschrijfbalie op het Maltaplein in Nesselande was tot kort voor de start om 14.00 uur druk met alle inschrijvingen. Deelname kostte 3,50 euro, waarvoor men een bekende Unox-muts kreeg, in de Zevenhuizerplas mocht springen en na afloop een kom erwtensoep kon krijgen.

De watertemperatuur lag dit jaar lager dan voorgaande jaren, de buitentemperatuur was ongeveer gelijk aan die bij eerdere edities. Om zoveel mogelijk lichamelijke klachten bij de duik te voorkomen organiseerde de organisatie een warming-up, waarbij de duikers werden klaargestoomd om het water in te rennen, een duik te nemen en zo snel mogelijk het water weer te verlaten.

De organisatie van de nieuwjaarsduik was voorgaande jaren in handen van watersportvereniging Buurman uit Nesselande, deze editie werd georganiseerd door Stichting WONIO uit Nesselande.

Ook in Moordrecht werd een nieuwjaarsduik georganiseerd.

Gouwe IJssel Nieuws zond de duik in Nesselande live uit via het Facebook-account, en maakte onderstaand videoverslag van deze editie van de nieuwjaarsduik in Nesselande.

Advertentie