8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

A20 bij Nieuwerkerk stijgt met stip qua ongevallen

Op de ongevallen ranglijst van Stiching Incidenten Management Nederland is de A20 ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel van een 29ste naar een 6e plek gestegen. in 2017 waren er tussen hectometer 42,0 en 42.9 maar liefst 42 aanrijdingen. Dit is ter hoogte van de afrit waar de weg van 3 naar 2 banen gaat richting Gouda. Ook elders vinden aanrijdingen plaats op de A20 maar deze kilometer springt er uit volgens de landelijke alarmcentrale voor bergingsbedrijven. Op onze site staan ook regelmatig beelden van de aanrijdingen zoals rond kerst of in de spits

Niet voor niets pleit men al langere tijd voor aanpak van dit stuk, voor de gemeente Zuidplas was de verkeersveiligheid een van de belangrijkste redenen om afgelopen jaren steeds maar weer de aandacht voor de A20 te vragen. In februari 2017 gaf de minister daarom ook het startschot om het probleem aan te pakken.

In de regio valt verder op dat het aantal aanrijdingen op de A12 nabij het Gouwe Aquaduct is afgenomen in 2017. Mogelijk komt dit door de opening van de nieuwe parallelstructuur die langs de A12 loopt met als aftakking de Moordrechtboog. Koploper in de lijst is de van Brienenoordbrug over de A16 met 48 aanrijdingen.

Advertentie