8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

IJsbaan Zevenhuizen is er klaar voor

In Zevenhuizen ligt in de Hennipgaarde een aangelegde ijsbaan te wachten op vorst. De baan zelf is er klaar voor en wordt op peil gehouden door een draaiende pompinstallatie. Het water oogt strak, nergens zijn takken of gras boven het water te vinden, zoals wel op Hitland in Nieuwerkerk te zien is, en het water staat op een niet te hoog niveau dus klaar om te bevriezen. Met zelfgemaakte borden wordt gewaarschuwd dat de baan niet toegankelijk is.

Marina Veerman van de Zevenhuizensche IJsclub deed op zondag 4 februari nog een inspectie van de baan. De club hoopt altijd op diepe vorst zodat de tocht over rottemeren kan doorgaan maar ze is al blij met het dichtvriezen van deze baan in de polder. Trots is ze op het feit dat een foto van de baan van Jolanda Bakker afgelopen week te zien was op het RTL journaal. Met een paar nachten vorst moet dit toch wel voor elkaar gaan komen.

Advertentie