8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Wind en regen hebben weer vrij spel in Geertruidahoeve

Na de stormen van afgelopen weken blijkt de Geertruidahoeve, een rijksmonument aan de Eerste Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel,  niet langer wind- en regenwaterdicht meer. In oktober was er een groot oranje zeil over het pand gespannen en werden ramen en deuren dichtgetimmerd.Na een handhavingstraject door omgevingsdienst ODMH waarbij forse boetes uitgedeeld kunnen worden is er nu beweging rond het pand geweest en is in ieder geval voor een periode het dak water en wind dicht gemaakt.

Het zeil is zowel aan de voor als aan de achterkant gescheurd en klappert onder wind verder kapot. Ook aan de voorzijde is een deel van het zeil van ingestort deel weg waardoor regen en wind weer vrij spel hebben. De plaat hout voor de voordeur is ook verwijderd waardoor er vrij toegang is tot het pand. Gelet op het instortingsgevaar is het echt gevaarlijk nu het pand te betreden. Welke maatregelen er nu genomen gaan worden door de eigenaar of door de ODMH is nog niet bekend.

Advertentie