8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Bewoners vijverzicht vrezen verdere kaalslag en kap rond vijver

De bewoners aan het Vijverzicht in Nieuwerkerk aan den IJssel vrezen voor een kaalslag rond de vijver nu de gemeente het deel langs het ontmoetingscentrum en de montessorischool gaat opknappen. Het deel aan de Schoolstraat rond de vijver werd al eerder aangepakt waarbij alle grote bomen werden gekapt. Hier plantte de gemeente alleen lage struikjes en bomen terug. Tijdens de afgelopen winterstorm gingen er ook twee bomen tegen de vlakte door een omvallende reuze conifeer.

De informatieavond wordt aankomende dinsdag gehouden maar afgelopen vrijdag zijn er al struiken en kleine bomen weggehaald. Op dit moment hebben er nog een aantal bomen een grote stip op de stam staan, hetgeen meestal staat voor kappen. Een van de bewoners heeft gevraagd aan de gemeente om eerst de door de gemeente georganiseerde info avond aanstaande dinsdagavond af te wachten.

Ook blijken de bewoners van de Bospolderstraat nog niet te zijn uitgenodigd. Hier zijn uit nood een hele rij Elzen eerder gekapt na een storm waarbij achteraf bleek dat dit een overtrokken reactie van de gemeente was. Nu staan er in plaats van de grote bomen kleine twijgjes. De bewoners willen in gesprek over de opknapbeurt van het parkeerterrein van het voormalige ontmoetingscentrum. Bij aanvang van de eerste werkzaamheden ontstond hier een klein meningsverschil, de gemeente dacht dit terrein voor een jaar te kunnen gebruiken als depot maar dat was niet overlegt met de nieuwe eigenaar Fabia Dance Center. Die gebruiken het parkeerterrein voor het bezoek van de danslessen om zo overlast in de buurt te voorkomen.

Grote conifeer tegen andere boom op Vijverzicht tijdens winterstorm
Advertentie