Zuidplas voetbalweekeinde : Groeneweg wint in strijd om kop (met fotoverslag)

Dit weekeinde kwam Nieuwerkerk zondag niet in actie. Zaterdag was voor Moerkapelle een zware dag, na de 2-0 nederlaag in Noorden tegen koploper NSV’46 zakte de Wit Blauwen naar de laatste plek in de vierde klasse C. Eerder dit seizoen wonnen de Noordenaren ook al met 0-7 dus was het verlies geen verrassing. In de vierde klasse E is een nederlaag voor Moordrecht helaas ook geen uitzondering. Tegen Bergambacht werd het 0-6 en was het wederom een forse nederlaag. De roodzwarten van Nieuwerkerk wonnen in Rotterdam met 0-6 tegen Swift Boys en stijgen naar een zesde plek op de ranglijst.

Op zondag had Groeneweg op sportpart ’t Verlaat hekkesluiter en topclub van weleer XerxesDZB op bezoek. Voor de Zevenhuizenaren was er geen grote krachtsinspanning nodig om met 3-0 te winnen. XerxesDZB kon geen echte vuist maken en ondanks een onterecht afgekeurd buitenspeldoelpunt waren de kansen spaarzaam daar waar Groenenweg met 2 vingers in de neus speelden. Omdat de concurrenten De Zwervers en ONA ook geen fouten maakten blijft Groeneweg derde maar blijft het dringen voor de koppositie in 2D.

Het was erg koud op sportpark In ’t Verlaat
De keeper van XerxesDZB staat aan de grond genageld bij de 2-0
Over het algemeen fair play duels
De keeper kon bij de halve volley van Groeneweg alleen maar toekijken, een prachtige 3-0
Keeper van XerxesDZB voorkomt een grotere achterstand
Een van de weinige overtredingen die dan wel wordt bestraft met een gele kaart
Groeneweg bleef aanzetten