8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Zuidplas betaalt mee aan A20 en stuurt wensenlijst naar het rijk.

De gemeente Zuidplas gaat meebetalen aan de capaciteitsuitbreiding van snelweg A20 als de gemeenteraad hier goedkeuring voor geeft. Het college van B&W wil een deel van de rentelasten meebetalen, die de provincie Zuid Holland heeft door het 2 jaar voor te financieren. Hiermee kan de verbreding eerder starten. Het gaat om een bedrag van 125.000 euro voor Zuidplas.

Met het startbesluit van een jaar geleden, welke door de minister werd genomen, is er een Notitie Reikwijdte en Detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel – Gouda gekomen. Het college van B&W heeft hierop een formele reactie gegeven waarbij aandacht wordt gevraagd voor de relatie van de ontwikkelingen in de Zuidplaspolder en de snelweg. Ander belangrijk punt voor het college is de  aanpak van de de geluidsoverlast ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarnaast geeft het college aan dat zij heel blij is met de voortvarende aanpak van dit deel van de A20 en vraagt het tempo erin te houden om zo snel mogelijk over te gaan tot uitvoering om files en ongevallen te voorkomen. Het college/de regio maakt hiermee gebruik van de geboden mogelijkheid om een reactie af te geven.

Zuidplas is al jaren aan het lobbyen met de regio om aanpak van de snelweg voor elkaar te krijgen. Niet alleen de filedruk maar vooral de verkeersonveiligheid is een probleem volgens Zuidplas. Regelmatig treft u artikelen op onze website over de vele ongelukken. Een derde argument is de hoge economische schade voor het bedrijfsleven van meer dan 6 miljoen per jaar.

Advertentie