8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Aanpassing Hoofdweg Nieuwerkerk start komende zomer

De grote werkzaamheden aan de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel moeten in de zomervakantie van 2018 starten. Dat staat te lezen in een informatienota die onlangs naar de gemeenteraad is gestuurd. De werkzaamheden op het Nieuwerkerkse deel worden door de gemeente Rotterdam betaald. Tegen het bestemmingsplan dat de werkzaamheden mogelijk maakt loopt nog een beroepsschrift bij de Raad van State. Het beroepschrift moet de komende maanden worden behandeld. Het College van B&W verwacht ondanks het beroep dat de werkzaamheden toch deze zomer gestart kunnen worden.

Het is de bedoeling dat de rotonde bij de Laan van Avant-Garde wordt uitgebreid met meer rijstroken. Hierdoor moet het verkeer vanuit Nesselande beter afgewikkeld kunnen worden. Ook komt er een extra baan op de rotonde voor verkeer vanuit Capelle naar Nieuwerkerk aan den IJssel. Verder wordt het deel van de Hoofdweg tussen de gemeentegrens met Capelle en de rotonde aangepakt. De weg blijft bestaan uit twee enkele banen. Maar de weg wordt rechter en ook komen er minder plaatsen waar het verkeer kan afslaan.

Het College van B&W stelt regelmatig met omwonenden te overleggen. Dit overleg zal ook doorgaan op het moment dat aan de weg gewerkt wordt.

De aanpassingen van de Hoofdweg zijn al in de jaren 90 van de vorige eeuw bedacht en afgesproken met de gemeente Rotterdam. Lange tijd was er geen overeenstemming over hoe de weg aangepast zou moeten worden. In de raadsperiode tussen 2010 en 2014 is afgesproken om de weg te verdubbelen. Dit besluit is teruggedraaid en de afgelopen jaren heeft de politiek besloten om de bestaande twee enkele banen aan te laten passen zodat de capaciteit van de weg toeneemt. Vooral in de spits staan er op en rond de weg regelmatig flinke rijen auto’s in de file.

 

Advertentie