8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Politiek positief over onderzoek naar verplaatsing VV Moordrecht

De gemeenteraad in Zuidplas is positief over de plannen om de haalbaarheid van het verplaatsen van de voetbalvelden in Moordrecht te gaan onderzoeken. Dat bleek uit de reacties van alle partijen tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond 6 maart.

Van links tot rechts werd positief gereageerd op het raadsvoorstel. Bij een eventuele verhuizing van de voetbalvereniging van Moordrecht zijn ook de scouting en de postduivenvereniging betrokken. Daarnaast is er sprake van belangrijke winst op het gebied van sociale huurwoningen. Het is de bedoeling dat een groot aantal van de woningen die op de huidige voetbalvelden moeten komen sociale huurwoningen worden.

De SP vroeg zich dinsdagavond wel af waarom er gekozen is voor een extra kunstgrasveld in plaats van een veld met natuurgras. D66 benadrukte dat het belangrijk is dat er over de uitwerking afstemming plaatsvindt met omliggende bedrijven en de naastgelegen Zuidplas Ruiters. Ook het CDA vindt de verplaatsing een goede zaak. Wel vroeg de fractie zich af waarom er nu over het voorstel werd gesproken. De nieuwe gemeenteraad krijgt na de verkiezingen van 21 maart vaker met het dossier te maken.
De CU-SGP zou ook graag een variant met drie kunstgrasvelden uitgewerkt zien. Deze velden hebben namelijk een grotere capaciteit. Ook de VVD is blij met het voorstel. Wel wilde de partij weten welke alternatieve locaties er waren en waarom er voor de nu gekozen locatie gekozen is.

Wethouder Hordijk antwoordde naar aanleiding van de vraag van het CDA waarom het raadsvoorstel nu voorbij komt. Dit is vooral vanwege het volkshuisvestingsaspect aldus de wethouder. De 50-jaren buurt moet geherstructureerd worden. Hierbij worden ook een klein aantal extra woningen gebouwd. Tijdens deze herstructurering hebben inwoners tijdelijk woonruimte nodig. Hiervoor zijn tijdelijk woningen nodig en dus ruimte. Deze tijdelijke woningen kunnen definitieve woningen worden waardoor er meer sociale woningbouw ontstaat in Moordrecht. Hordijk is hier erg blij mee als wethouder ruimtelijke ordening.
Ook zijn de voetbalvelden in een niet al te beste staat blijkt uit de beantwoording van wethouder van Woudenberg.

De nu nog weilanden waar de voetbal van Moordrecht zou moeten komen achter het bedrijven terrein aan de oostkant van Moordrecht
Advertentie