8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Toneelgezelschap Zevenhuizen doet Shakespeare, maar dan op Ibiza

De leden van het toneelgezelschap zitten gedwee te wachten op de regisseuse. Als zij aankondigt dat de repetities starten verandert de sfeer in de zaal van een gezelligheidsclub in een fanatiek toneelgezelschap: de leden van Stichting Turf hebben er zin in!

Elke woensdagavond wordt in theater Swanla in Zevenhuizen geoefend door de meer dan 30 acteurs en actrices. Onder de bezielende leiding van regisseuse Esther Erdtsieck-Blaaser, die het gezelschap al vele jaren begeleidt, leven de spelers zich in in hun rol.

Een Midzomernachtdroom (Engelse titel: A Midsummer Night’s Dream) is een romantische komedie van William Shakespeare, waarvan de eerste druk verscheen in een quarto-editie in 1600. Het is het enige stuk, naast The Tempest, dat Shakespeare niet baseerde op een ouder toneelstuk of verhaal.

Het stuk beschrijft de avonturen van vier jonge geliefden, en een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan. Het verhaal vertelt de manier waarop de vier geliefden en de acteurs met elkaar omgaan, alsook met de feeën die het bos bewonen.

Blaaser heeft het originele verhaal omgeschreven naar een setting op Ibiza: MidzomerDagDroom. In de musical zijn vele bekende zomerhits te horen. Tijdens de repetities worden zo nu en dan kleine veranderingen in het script aangebracht, waardoor de musical groeit naar een mooie en vooral leuke voorstelling.

Bezoekers van eerdere voorstellingen kunnen zich nu al verheugen op het toneelspel en zang van Sofia Verdoold, Lallas Waal, Lotte Roos, Deborah Bakker, André Muller, Fred en Melanie Sokolowski, Harmen en Caroline Witkamp en vele, vele anderen.

De vrolijke musical is slechts 3 x te zien in theater Swanla in Zevenhuizen:
vrijdag 8 juni 2018, 19:30 uur
zaterdag 9 juni 2018, 19:30 uur
zondag 10 juni 2018, 14:00 uur

Hieronder enige impressies van een repetitie:

Advertentie