8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Van Woudenberg (D66) gaat met tegenzin kijken naar fietsenrek probleem Moordrecht

Zuidplas wethouder Rik van Woudenberg moet van de gemeenteraad de verplaatsing van de fietsenrekken bij het winkelcentrum aan de Smidse heroverwegen. De wethouder kreeg dinsdagavond 6 maart een motie van die strekking aan z’n broek.

De gemeenteraad sprak over het onderwerp nadat de PvdA-GroenLinks fractie een extra motie had ingediend om het probleem in de raad aan de kaak te stellen. Tijdens de vergadering bleek dat Van Woudenberg de fietsenrekken had laten verplaatsen na het aanhoren van klachten van acht inwoners van Moordrecht. Dit gebeurde tijdens een dorpsspreekuur dat afgelopen jaar is gehouden. De wethouder heeft toen zonder verder overleg besloten om de fietsenrekken te laten verplaatsen. Raadslid Pieter Beeldman (PvdA-GroenLinks) reageerde daarop dat hij tien inwoners gesproken heeft die willen meedenken aan een oplossing voor het nu ontstane probleem. Wethouder Van Woudenberg reageerde daar vervolgens zichtbaar geïrriteerd op.

Uiteindelijk zegde Rik van Woudenberg toe dat er gekeken gaat worden of er nog aanpassingen mogelijk zijn maar zei ook dat daar nooit uit zal komen dat de rekken teruggeplaatst gaan worden. Dit leverde weer een reactie op van Pieter Beeldman die vond dat je voor een heroverweging nooit een bepaalde oplossing moet uitsluiten.

Afgelopen zaterdag heeft Pieter Beeldman eigenhandig een nieuw fietsenrek geplaatst voor de supermarkt. Dit leverde commentaar op vanuit de hoek van D66. Die vonden dat Beeldman de schade aan de stoeptegels moest vergoeden omdat hij met een boormachine in de weer was geweest. Beeldman had daar geen enkel probleem mee omdat het rek vastgeschroefd is tussen de tegels en niet erin. Dit antwoord leverde een hoop gelach op bij de overige aanwezigen.

De motie is uiteindelijk aangenomen waarbij naast PvdA-GroenLinks ook het CDA, CU-SGP en de SP voor stemde. D66, NEZ en de VVD waren tegen. De aangenomen motie geeft de wethouder de opdracht om de situatie rond het winkelcentrum te heroverwegen en daarbij ook de mening van de ouderenbonden, VVN Zuidplas en de fietsersbond mee te nemen. Daarnaast moet de gemeente in gesprek met de fietsersbond om in de hele gemeente Zuidplas het stallen van fietsen goed te regelen.

Advertentie