8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Brug in Moordrechts centrum binnenkort niet langer bottleneck voor verkeer

De gemeente Zuidplas heeft op dinsdag 6 maart besloten om de verkeerssituatie bij de brug op de Middelweg t.h.v de Kerklaan aan te passen. De brug zal na de aanpassingen gelijktijdig in 2 richtingen gebruikt kunnen worden.

De smalle doorgang op de brug is al jaren een ergernis bij automobilisten. Meer dan eens heeft het verkeer langere tijd stilgestaan op de brug, omdat automobilisten, die elkaar op de brug troffen, weigerden de auto achteruit te rijden en de ander voor te laten. Ook is de huidige inrichting van de brug gevaarlijk voor fietsers: als een fietser vlak voor de brug wordt ingehaald, en de bestuurder ontdekt een tegemoetkomende automobilist die hij voorrang moet verlenen, zal de bestuurder zijn voertuig naar de kant sturen. Hierbij bestaat de kans dat een fietser klem komt te zitten tussen het voertuig en de stoep. Deze situatie wordt met de nieuwe inrichting uit de wereld geholpen.

De aanpassing houdt in, dat de versmallingen worden verwijderd, en dat er een duidelijke(re) afscheiding komt met het voetpad. Omdat de brug even breed is als de Middelweg wordt deze vergelijkbaar ingericht en zullen fietsers en automobilisten met elkaar van de rijbanen gebruik maken. De fietssuggestiestroken op de Middelweg worden ook doorgetrokken op de brug.

Het besluit voor de aanpassing is genomen om de verkeersveiligheid te vergroten, maar ook om de doorstroming te bevorderen.

Op de inloopavond van 29 november 2017 zijn reacties ontvangen van bewoners en andere betrokkenen. Hieruit kwamen verschillende ideeën voor mogelijke aanpassingen van de verkeerssituatie naar voren.

De voorgestelde aanpassing is gebaseerd op de voorkeur uitgesproken in de reacties door het merendeel van de aanwezige inwoners en betrokkenen en op adviezen van de verkeerspolitie, Veilig Verkeer Nederland, afdeling Zuidplas en Fietsersbond Zuidplas.

In een later stadium wordt mogelijk het kruispunt van de Kerklaan met de Prinses Julianastraat ingericht als gelijkwaardig kruispunt, waardoor de weg nog veiliger kan worden en doorstroming nog beter zal zijn.

 

Advertentie