8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

BRAinS trapt seizoen af met veel aanmeldingen

Het nieuwe jaar van BRAinS (Brede Activiteiten in Scholen) is weer afgetrapt! Dit jaar zijn er maar liefst 2,530 aanmeldingen voor activiteiten en daarmee is het weer gelukt het aantal van vorig jaar te overtreffen Een andere mijlpaal was de 35.000ste aanmelding sinds BRAinS is gestart. Ooit werd het als Brede activiteiten in Nieuwerkerkse scholen gestart door voormalig wethouder Jan Verbeek. Na de fusie werd het in alle dorpen van Zuidplas activiteiten georganiseerd, een groot activiteitenaanbod voor alle leerlingen van de gemeente Zuidplas op het gebied van kunst, cultuur, sport en welzijn. Voor BRAinS werkt Welzijn Zuidplas samen met gemeente Zuidplas, het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs (VO), sportverenigingen, culturele instellingen en particulier initiatief. Het aanbod voor leerlingen van VO valt onder de naam BRAinSXL

In de folder, die via de scholen worden verspreid, stonden ook gouden letters en was er van te voren een prijs beloofd voor de 35.000 ste inschrijving.  Wethouder van Woudenberg en kinderburgemeester Quinty Kalmeijer reikten daarom de prijzen uit aan Renske de Visser uit Zevenhuizen die de juiste oplossing ‘museum’ had doorgegeven en aan familie Graveland uit Nieuwerkerk aan den IJssel voor de 35.000ste aanmelding. Na de uitreiking startte de activiteit Drama met poppen door Carla Vis van Poppen en Meer voor kinderen uit groep 1 en 2.

Kinderburgemeester Quinty Kalmeijer reikt prijs uit van het gouden letter spel
Prijswinnaars
Wethouder van Woudenberg enthousiast met Carla Vis
Carla Vis van Poppen en meer
Winnaars, wethouder, kinderburgemeester en Drama met Poppen

 

Advertentie