8.5 C
New York
maandag 6 december 2021

Hogere opkomst in Zuidplas bij gemeenteraadsverkiezingen 2018

In Zuidplas zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 meer mensen naar de stembus gegaan dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen. De opkomst kwam uiteindelijk uit op 57,46%. Dat heeft burgemeester Gert-Jan Kats rond 21.40 uur bekend gemaakt. In Zuidplas hebben 18.761 de moeite genomen om naar het stembureau te komen. Het opkomstpercentage in 2014 was 56,02%. Per saldo kwamen 1028 kiezers extra naar de stembus.

Een deel van de kiezers heeft bewust niet gestemd voor het referendum. Daar stokte het opkomstpercentage 55,89 wat goed is voor 17829 kiezers.

De gemeente Zuidplas organiseert deze keer een verkiezingsavond in dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Vanwege de sloop van het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel is deze locatie niet meer beschikbaar voor de traditionele verkiezingsavond. In Swanla verzamelt zich op dit moment de lokale politiek om deels heel zenuwachtig de uitslag af te wachten. Vanavond wordt alleen een voorlopige uitslag bekend gemaakt. In de stembureaus worden alleen de totalen per partij geteld. Donderdag wordt de detail telling gedaan op een centrale locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. Als dat klaar is volgt pas de definitieve uitslag.

Een verslag van de hele verkiezingsdag is te lezen in het liveblog dat Gouwe IJssel Nieuws vandaag heeft bijgehouden. Later vanavond publiceren we natuurlijk ook de uitslag van de verkiezingen. De verwachting is dat deze voor de klok van 12 uur beschikbaar is.

Lees hier de eerste voorlopige uitslagen en de uitslag van onze poll die de afgelopen dagen op Gouwe IJssel Nieuws stond.

Verkiezingen 2018

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
710VolgersVolg