8.5 C
New York
donderdag 25 februari 2021

Uitslag poll en eerste stembureaus in Zuidplas

In Zuidplas zijn rond 23.40 uur de resultaten van de eerste veertien stembureaus bekend gemaakt. Bij deze tussentijdse uitslag staat CU-SGP ruim bovenaan. Aantekening daarbij is het feit dat Moerkapelle inmiddels helemaal geteld is.  CU-SGP heeft nu ruim 24 procent van de stemmen in Zuidplas. De VVD is bij deze tussenstand de leiding kwijt en zit nog steeds op ruim 20 procent. Het CDA is nu de derde partij met 19,1 procent van de stemmen. De combinatie partij PvdA-Groenlinks heeft nu 10,8 procent van de stemmen. De SP en D66 blijven achter met maar zeven procent van de stemmen. De lokale partij NEZ lijkt te groeien en zit nu op 7,6 procent van de stemmen. De lokale partij NGP blijft achter en zit op 2,6 procent van de stemmen. Als enige partij heeft de NGP nog geen zekerheid op een zetel in de gemeenteraad van Zuidplas.

Burgemeester Gert Jan Kats presenteert vanavond alle uitslagen in dorpshuis Swanla. Hij reageerde op de enorme meerderheid voor CU-SGP: Dat is bijna Noord Koreaans. De partij heeft in het dorp 62,2 procent van de stemmen. In Zevenhuizen is de VVD de grootste partij geworden op de voet gevolgd door het CDA.

De uitslag van de poll van Gouwe IJssel Nieuws is ook bekend. Volgens onze poll gaat de VVD verder met zeven zetels net als nu het geval is. Cu SGP krijgt er één meer en zou volgens onze poll ook op zeven zetels komen. Het CDA zou op 4 zetels komen. En de SP komt op het huidige aantal van drie zetels. Grote daler volgens onze poll is D66 met een halvering naar twee zetels. PvdA-GroenLinks blijft in onze poll gelijk op twee en de huidige eenmansfractie van NEZ zou verdubbelen en verder gaan met twee zetels. De NGP zou volgens onze poll te weinig stemmen hebben voor een zetel. Aan de poll van Gouwe IJssel Nieuws hebben 300 mensen meegedaan.

Eerder vanavond werden de opkomst cijfers al bekend gemaakt. De complete voorlopige uitslag staat in dit artikel.

Burgemeester Gert-Jan Kats interviewt de lijsttrekkers van Zuidplas. Alleen de NGP wilde niet reageren op de voorlopige uitslag.

Gemeenteraadsverkiezingen zuidplas 2018
De tussenstand na acht stembureaus geteld

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg