8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

De Elimschool maakt dromen waar

Het gordijn gaat open, een blauwe gloed is zichtbaar op het podium, het publiek is muisstil, op het projectiescherm is er een mooie blauwe lucht te zien met wolken die bewegen. Boven de lucht staat de tekst: “De reis van je dromen”. In de coulissen staan 200 kinderen te trappelen om aan de show te beginnen. Zodra de bombastische muziek begint, stroomt het podium vol met kinderen en kan de show beginnen. Het is een droom die werkelijkheid wordt!

De afgelopen weken is er op de Elimschool hard gewerkt aan het ontwerpen van een eigen theatershow. Dit werd gedaan omdat het project van de Elimschool dit jaar over expressie en muziek ging. Door het groots aan te pakken kon iedere groep een act ontwerpen waarin beide aspecten, expressie en muziek, verwerkt zaten. Elke groep heeft onder begeleiding van Martine Hordijk een eigen act gecreëerd, waaraan iedere leerling deelnam en zijn of haar eigen talent heeft ingezet.

Donderdag 22 maart was het dan zover. De show begon met een openingsdans en lied van alle leerlingen. De acts waren gevarieerd. Er waren acts met dans, er waren acts met drama en er waren acts met muziek maken. De thema’s Feest in de keuken, dromen in de nacht, cirque des animaux, Alice in Wonderland, Jungle, Miljonair, Nachtwacht en de reis naar de ruimte kwamen in willekeurige volgorde voorbij. Door de uiteenlopende acts, werd het een sensationele show. Zelf het team van de Elimschool trad op. Het dak ging eraf, de zaal gaf een staande ovatie en het was echt een feest! De leerlingen hebben mogen stralen deze avond en hun talenten mogen laten zien. Dat is waar het allemaal om draait. Na de show van de leerlingen gaf Meester Mattijs, ook wel bekend van Mat’s Magic Illusions, een toegift, waarbij hij zijn assistentes moeiteloos tevoorschijn toverde en weer liet verdwijnen. Het was een mooie avond!

Advertentie