8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Aart Slobbe Koninklijk onderscheiden bij afscheid gemeenteraad Zuidplas

Ter gelegenheid van zijn afscheid van de gemeenteraad heeft vertrekkend raadslid Aart Slobbe een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Slobbe is benoemd tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau. Op dinsdagavond 27 maart ontving hij de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Gert-Jan Kats. Het afscheid van de raad vond plaats in de theaterzaal van Dorpshuis Swanla te Zevenhuizen.
De heer A. (Aart) Slobbe zat namens de fractie van CU/SGP in de gemeenteraad.

Het Nieuwerkerkse raadslid (1953) is gedurende vier raadsperioden gemeenteraadslid geweest. Van 2002 tot en met 2009 was dat in de gemeenteraad van Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarna volgden nog twee periodes van 2010 tot en met 2018 in de raad van de nieuwe gemeente Zuidplas waar Nieuwerkerk in op ging.

Als langstzittend raadslid was de heer Slobbe de nestor en plaatsvervangend voorzitter van de scheidende gemeenteraad. In de gemeenteraad stond hij bekend om zijn enorme dossier kennis vooral als het ging om financiële onderwerpen. Slobbe heeft een grote rol gespeeld in het orde scheppen in de regelgeving en financiën na de fusie tot de gemeente Zuidplas. Onder andere de heffing van OZB zorgde voor hoofdbrekens bij menig raadslid en ambtenaar. Veel raadsleden hadden een groot vertrouwen in Slobbe wanneer ze zelf de draad al lang kwijt waren. Daarnaast zorgde Slobbe er regelmatig voor dat het geheugen van de gemeenteraadsleden werd opgefrist als dat nodig was.

In zijn afscheidstoespraak zei hij sorry tegen alle wethouders van financiën voor alle vragen die hij gesteld heeft. De gemeente mag dan op financieel gebied er nu beter voor staan maar het ligt volgens Slobbe nog genoeg werk voor de nieuwe raad.

Afscheid van de net onderscheiden raadslid Aart Slobbe (CU/SGP)
Advertentie