8.5 C
New York
zaterdag 13 april 2024

Gemeenteraad Zuidplas versie 3.0 officieel geïnstalleerd

In de Brede School Het Turfhuis in Moordrecht is donderdag 29 maart de nieuwe gemeenteraad van Zuidplas officieel geïnstalleerd. Tijdens een korte vergadering werden de veertien lege plaatsen gevuld met nieuwe raadsleden. Hieronder zijn ook de twee demissionaire wethouders Jan Hordijk en Daan de Haas. Samen met twaalf nieuwe raadsleden en dertien raadsleden die aan een nieuwe periode beginnen is de raad nu compleet.

Wanneer er een nieuw college gevormd is zullen zeer waarschijnlijk nog een aantal nieuwe raadsleden geïnstalleerd worden. Overigens is het ook mogelijk dat de nieuwe wethouders niet vanuit de gemeenteraad komen. Alleen in een demissionaire periode kunnen wethouders ook in de gemeenteraad zitten. Daarna is een dubbel functie niet mogelijk.

Met de installatie van de nieuwe raad gaat de derde raadsperiode van de gemeente Zuidplas van start. De eerste periode liep vanaf 2010 tot 2014 waarna de tweede periode volgde die afgelopen dinsdag eindigde met het afscheid van veertien raadsleden.

Installatie gemeenteraad maart 2018

Advertentie