8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Aanleg Hennipgaarde Zevenhuizen op schema

In de Hennipgaarde in Zevenhuizen worden de contouren van de toekomstige speeltuin al goed zichtbaar. De vijvers zijn aangelegd en met wilgen zijn al diverse speelelementen gemaakt. Vanaf vorig jaar zijn de vrienden van de Hennipgaarde bezig in in de Eendragtspolder om hier met het recreatieschap Rottemeren een gebied om te bouwen van landbouw naar recreatief gebied. In november 2017 werden de werkzaamheden door de wethouder gestart. De werkzaamheden liggen op schema, al heeft de hoeveelheid regen wel voor extra uitdagingen gezorgd.

Nu de werkzaamheden vorderen en er ook bomen bij zijn geplant, is het de beurt aan de speeltoestellen. eXterum speelconcepten heeft diverse speeltoestellen al opgebouwd of klaarliggen om te plaatsen. Zo komt er een trekpontje over het water, een doolhof, een klimparcours over het water en een wilgentenenhut. “Deze wilgentenenhut gaat komend seizoen wortelen en dan staat hij de lente erna in bloei” legt Nathalie van Driel van eXterum uit.  In mei wordt de opening gehouden en dat gaat een feest worden.

De vrienden van de Hennipgaarde houden ook een fotowedstrijd van de mooiste zonnebloem onder het motto “samen brengen we de Hennipgaarde tot bloei”. Via de facebookpagina kunt u meer informatie vinden over deze actie waarbij de werkgroep ‘de vrienden van de Hennipgaarde’ gesponsorde zakjes zonnebloemzaden voor € 1,00 verkoopt. Met de opbrengst wil de groep straks leuke activiteiten in de Hennipgaarde organiseren, zoals sport- en speelactiviteiten voor en door inwoners.

Advertentie