Vrijwilligers van onschatbare waarde bij laatste levensmomenten

Op vrijdag 20 april staat Hospice IJsselThuis op de vrijwilligersmarkt die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd door Vrijwilligers Informatie Punt Zuidplas. In onze stand verwelkomen wij graag vrijwilligers die er willen ‘zijn’ voor onze bewoners tijdens hun laatste levensmomenten. 

Iedereen die meer wil weten over het werk bij Hospice IJsselThuis is van harte welkom bij onze stand op vrijdag 20 april in De Batavier, Batavierlaan 4, Nieuwerkerk a/d IJssel. De markt begint om 16:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Op onze website www.ijsselthuis.nl staat meer informatie over het werk in ons hospice waarbij vrijwilligers van grote waarde zijn. Hospice IJsselThuis is een bijna-thuis-huis. Een kleinschalige hospice met vier kamers waar ons hechte team van vrijwilligers niets te gek is om het onze bewoners naar de zin te maken, zodat zij zich bij ons zoveel mogelijk thuis voelen.

Tijdens de speciale vrijwilligersmarkt kunnen belangstellenden die meer willen weten van het werk voor de mensen die het laatste stukje van hun leven bij ons in huis zijn, zich laten informeren.  Sjaan van Waasdijk uit Nieuwerkerk werkt sinds een jaar bij Hospice IJsselThuis. Sjaan vertelt enthousiast: “Mijn belangrijkste zorg is dat het leven van onze bewoners zo comfortabel mogelijk is. Dit doe ik door een biefstukje te bakken of een ijsje te brengen, een handmassage te geven, de familie te ondersteunen of een luisterend oor te bieden. De professionele zorg wordt verleend door de wijkverpleegkundigen. Ik help hen graag als zij daar om vragen. Het blijft bijzonder om dit laatste intensieve stukje leven samen, met familie en bewoner, op te trekken. Nooit gedacht dat ik dit zou gaan doen, maar ik doe dit werk met liefde!”