Pand gesloopt na opnieuw oplaaien brand ´s-Gravenweg

Het pand aan de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel dat op zondag 15 april is afgebrand is zondagavond nog gesloopt. Dit gebeurde in samenwerking met de brandweer omdat het vuur weer oplaaide. Met een kraantje zijn de restanten uit elkaar getrokken zodat de brandweer de deze kon afblussen.

De brandweer uit Nieuwerkerk heeft nadat het werk klaar was alle spullen inclusief de kraan van alle bagger ontdaan. Ook zijn er  inmiddels schone pakken gebracht door brandweer collega’s uit Koudekerk. Vanwege Arboregels worden de pakken tegenwoordig veel sneller schoongemaakt. Vanuit Alphen aan den Rijn is er hulp geweest voor het aanvullen van de adembescherming. De brandweerposten in Koudekerk en Alphen verzorgen deze taak voor de hele regio Hollands Midden.

Over de oorzaak van de felle brand in het onbewoonde houten huis is officieel nog niets bekend. Buurtbewoners hebben wel verklaard dat dat vlak voor het uitbreken van de brand vier jongens zijn weggerend.