Forse brand in pand langs ‘s-Gravenweg Nieuwerkerk

In een aantal leegstaande panden aan de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel is zondagmiddag 15 april een forse uitslaande brand ontstaan. De eerste melding kwam net iets na 14.30 uur bij de hulpdiensten binnen. De brand wordt bestreden door de brandweer uit Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel. De brand zorgt voor grote rookwolken die in de verre omgeving zichtbaar zijn. De rook trekt in de richting van de naast gelegen golfbaan in Nieuwerkerk.

De Nieuwerkerkse brandweer was snel ter plaatse omdat spuitgasten net klaar waren met een melding van een autobrand langs de A20 bij Nieuwerkerk. Hierdoor konden ze gelijk doorrijden naar de ‘s-Gravenweg. Rond 15.15 uur waren de meeste vlammen gedoofd. Het nablussen zal nog wel even duren. Het dak van de woning is inmiddels ingestort.

De brand is ontstaan op een perceel met een aantal leegstaande panden vlak bij de Scheve Overweg. In ieder geval een oud woonhuis is volledig uitgebrand. Een naast gelegen schuur lijkt gespaard te blijven. Op de locatie die met bouwhekken is afgesloten zijn de afgelopen jaren meer incidenten geweest. De kans is groot dat het gaat om brandstichting. Omwonenden hebben zondagmiddag voor het ontstaan van het vuur vier jongens weg zien rennen.

Lees ook update: Pand gesloopt na opnieuw oplaaien brand ´s-Gravenweg

brand 's-Gravenweg

brand 'sGravenweg Nieuwerkerk