Autobrand op A20 bij Nieuwerkerk

De hulpdiensten ontvingen zondagmiddag 15 april een melding van een autobrand op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Het voertuig stond stil op de vluchtstrook van de rijbaan in de richting van Rotterdam. Vlak voor de afslag van het tankstation De Vink zette de bestuurder de auto aan de kant vanwege rookontwikkeling.

De gewaarschuwde brandweer constateerde dat er geen sprake was van een echte brand. Het lijkt erop dat het ging om een technisch defect. Tijdens de hulpverlening werd één rijstrook en en stuk van de uitvoegstrook afgesloten voor het verkeer.

Na een uitgebreide controle kon de brandweer weer verder. Een berger heeft het voertuig meegenomen naar een veilige locatie. Op het moment dat de brandweer vertrok kwam er een melding binnen van een forse brand in een pand langs de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk. De spuitgasten zijn hierop gelijk met spoed doorgereden naar deze locatie.

autobrand a20