8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Welzijn Zuidplas geeft gratis trainingen voor vrijwilligers

Het Vrijwilligers Informatie Punt biedt voor vrijwilligers die in Zuidplas wonen of in Zuidplas actief zijn gratis trainingen aan. Op deze manier kun je als vrijwilliger je kennis vergroten en je vaardigheden uitbreiden. Zo wordt vrijwilligerswerk nóg leuker.  Ook de komende maanden worden er weer diverse cursussen aangeboden:

 • Training Basis Computervaardigheden – woensdag 25 april en 9 mei, 19:30 – 21:30 uur
  In samenwerking met De Bibliotheek de Groene Venen organiseert het VIP deze tweedelige basis training op het gebied van computervaardigheden aan de hand van Windows 10.
 • Training BHV herhaling                              – zaterdag 26 mei, 09:00 – 16:30 uur
  Voor vrijwilligers die vorig jaar een BHV-cursus hebben gevolgd biedt het VIP een BHV Herhaling aan. Hieraan zijn kosten verbonden. Deze bedragen € 70,60 per persoon.
 • Training BHV Basis                                      – zaterdag 2 juni, 09:00 – 16:30 uur
  Tijdens het eerste gedeelte van deze dag wordt de theorie besproken. Vervolgens wordt de theorie in praktijk gebracht, hieronder valt het blussen van een beginnende brand, ontruimen, communicatie, eerste hulp en AED Reanimatie training.
 • Infoavond  “Bekend maakt Bemind       – dinsdag 12 juni, 19:30 – 21:00 uur
  Wat precies is een vluchteling? Waarom vangt Nederland vluchtelingen op? En hoe gaat Nederland met hen om? In samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland organiseert het VIP deze voorlichtingsavond en gaan we in op dit soort vragen – en nog veel meer.

Voor vragen of meer informatie over het cursusaanbod kunt u contact opnemen met Romana van Wensveen: 06-14763414 of een mail te sturen naar vip@welzijnzuidplas.nl

Advertentie