8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Auto crasht in enorme plas onder Cortlandt Aquaduct A20

Een vrouw met jonge kinderen is in de nacht naar 30 april met de schrik vrij gekomen bij een ongeval op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel. De vrouw reed in volle vaart met haar voertuig het water in dat stond in het Cortlandt Aquaduct. Door het vele water raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt waarna het voertuig op de zijkant tot stilstand kwam.

De hulpdiensten waaronder een traumahelikopter en de brandweer gingen in eerste instantie uit van een ernstige beknelling. Dit bleek gelukkig niet het geval te zijn. De inzittenden zijn door een passerende automobilist uit het voertuig gehaald. Na controle door de ambulancedienst bleek niemand gewond te zijn geraakt.

Het aquaduct was onder water gelopen na een flinke regenbui in de nacht van zondag op maandag. Doordat een rioolput verstopt was kon het water niet automatisch worden weggepompt. Hierdoor stonden twee van de drie rijstroken onder water. Dit was voor het verkeer slecht zichtbaar met alle gevolgen van dien. Nadat de rioolput was vrijgemaakt was het water vrij snel verdwenen. Het komt vaker voor dat het aquaduct bij Nieuwerkerk na een flinke regenbui onderwater staat. Een berger heeft het voertuig dat flink beschadigd was afgevoerd.

ongeval A20 30 april

Advertentie