8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Hennipgaarde krijgt feestelijke opening op 19 mei

Gouwe IJssel Nieuws had eerder al meerdere spelende kinderen gezien in het gebied van de Hennipgaarde maar op 19 mei wordt het nieuwe recreatiegebied feestelijk officieel in gebruik genomen. Tussen 11 en 15 uur kun je er volop spelen, bewegen en de natuur ontdekken. Op het programma staan onder meer een bootcamp, de bouw van een insectenhotel, een 11-plekken puzzeltocht en knutselen en ravotten in de natuur. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

Speciaal voor de feestelijke opening is een aantrekkelijk programma samengesteld met voor elk wat wils. Doe mee met een bootcamp, kom meer te weten over bijen en padden, ontdek het blotevoetenpad en geniet van de polder tijdens een skeelerworkshop. Een bloempotje beschilderen, reuzespellen spelen, een insectenhotel bouwen of zaadballetjes kleien is ook mogelijk. En tijdens een gratis kop koffie of thee of glaasje limonade kun je genieten van het koor Sanco Koruso en marshmellows of broodjes roosteren. Voor de kleintjes staat het schminkteam klaar en wil je aan de hand van de 11-plekkentocht de Hennipgaarde ontdekken, dan kan dat ook. Meer informatie over het programma is te vinden op facebook.com/hennipgaarde.

De pas aangelegde Hennipgaarde verbindt het dorp Zevenhuizen met de Willem-Alexander Baan. Je vindt er een boomgaard, natuurakkers, een speel- en beweegpolder, een wilgengriend, paddenpoel en pluktuin. De natuurijsbaan op het multifunctionele grasveld stond afgelopen winter al garant voor vele uurtjes schaatsplezier. Recreatieschap Rottemeren heeft de plannen voor het recreatiegebied samen met bewoners en andere belanghebbenden uitgewerkt.

Recreatieschap Rottemeren organiseert de opening samen met de Stichting Natuurpolders, de Stichting Vrienden van de Hennipgaarde en de Zevenhuizensche IJsclub, die ook de komende jaren aantrekkelijke activiteiten gaan organiseren in de Hennipgaarde. Stichting Natuurpolders gaat daarnaast ook een deel van het gebied beheren. Lijkt het je leuk om te helpen bij het organiseren van activiteiten of bij het beheer? Tijdens de feestelijke opening kun je je opgeven als vrijwilliger

Tijdens de warmte in april 2018 werd er al volop gezwommen en gespeeld in het water
Een van de natuurlijke speeltoestellen, een wilgentenenhut
Kaart van het gebied
Advertentie