8.5 C
New York
woensdag 21 april 2021

File tot op N219 voor Nieuwerkerks afvalbrengstation

Inwoners van de gemeente Zuidplas staan vrijdag 11 mei tot op de provinciale weg N219 in de rij richting het afvalbrengstation in Nieuwerkerk aan den IJssel. De dag na Hemelvaartsdag wordt massaal gebruikt om zolders, schuurtjes en tuinen leeg te ruimen.

Gevolg is dat men de drukte bij het afvalbrengstation aan de Eerste Tochtweg niet aan kan. Het is al jaren bekend dat deze dag een van de drukste in het jaar is. De openingstijden worden op de vrijdag na Hemelvaartsdag nog steeds niet aangepast. Nadat het brengstation op Hemelvaartsdag gesloten is gaat het op de vrijdag erna pas om 12.00 uur open. Direct na het middaguur was het dan ook aansluiten en wachten op een beurt om het grotere afval in te leveren.

De rij met wachtenden stond rond 12.30 uur tot op de rotonde bij de afrit met de A20. Als de rij nog veel langer wordt gaat dit ook gevolgen hebben voor het verkeer op de A20 bij de op en afrit van Nieuwerkerk aan den IJssel.

file brengstation

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg