8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Voorrang nog wel punt van aandacht na aanpassing brug Moordrecht

Enkele weken geleden is de voorrangsregeling op de brug bij de Kerklaan/Middelweg aangepast. Dit is o.a. na een advies van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Zuidplas (VVN) gebeurd.

Door de aanpassing is de doorstroming van het verkeer beter en behoren conflictsituaties tussen bestuurders halverwege de brug tot het verleden. Het wegdek van de brug bestaat niet langer uit voetpaden aan beide zijden, fietsstroken aan beide zijden en een enkele rijstrook, waar autoverkeer om en om gebruik van moest maken. In de nieuwe situatie bestaat het brugdek uit 2 voetpaden aan beide zijden en een dubbele rijstrook, waar fietsers en autoverkeer gezamenlijk gebruik van maken. Dat betekent, dat auto’s ook op de brug gelijktijdig in twee richtingen kunnen rijden en niet langer op elkaar hoeven te wachten.

Echter is, door de betere doorstroming, een ander aandachtspunt ontstaan: aan verkeer dat vanaf de West Ringdijk de Middelweg op wil rijden wordt nauwelijks voorrang verleend. De kruising is gelijkwaardig, wat betekent dat aan bestuurders van rechts voorrang moet worden verleend. Omwonenden melden, dat dit in de praktijk erg vaak niet gebeurt. Ook op de andere gelijkwaardige kruispunten op de Middelweg is het geven van voorrang aan bestuurders van rechts nog steeds geen vanzelfsprekendheid, ondanks de extra borden die er maandenlang hebben gestaan.

Advertentie