8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Voorbereidingen grootste rommelmarkt in Nieuwerkerk in volle gang

De grootste rommelmarkt van Nieuwerkerk aan den IJssel en omtrek wordt in 2018 op zaterdag 26 mei gehouden. De voorbereidingen zijn eigenlijk al direct na de editie van 2017 gestart maar zijn vanaf zaterdag 19 mei echt in volle gang. Vrijwilligers hebben deze dag bijna 400 adressen in Nieuwerkerk bezocht om daar nog verkoopbare spullen op te halen. De spullen worden de komende week uitgezocht in een grote loods tussen Nieuwerkerk en Zevenhuizen. Samen met de spullen die het hele jaar door verzameld zijn is er ook dit jaar weer een enorme aanvoer van spullen om de ruim tachtig kramen te vullen met koopwaar.

De voorbereidingen van de rommelmarkt gaan bijna hele jaar door. In een schuur bij de boerderij van de 81-jarige Jan Palsgraaf worden spullen uitgezocht die op zaterdagmorgen gebracht worden. Palsgraaf krijgt bij het uitzoeken hulp van dhr. van Breugel. De laatste maanden weten vaak meer dan twintig mensen met een auto vol spullen de weg naar de boerderij aan de Kortenoord te vinden. Hierdoor is er al een enorme voorraad aan spullen verzameld die nu de komende week worden samengevoegd met de spullen die 19 mei zijn opgehaald. Door het vele uitzoekwerk kunnen kopers op de rommelmarkt rond de nieuwe kerk aan de J.A. Beyerinckstraat makkelijk vinden wat ze zoeken omdat alles per kraam is uitgesorteerd.

Tijdens de laatste week voor de rommelmarkt zijn er tientallen vrijwilligers betrokken bij het uitzoekwerk. Op de dag van de rommelmarkt zelf gaat het om honderden vrijwilligers die actief zijn achter de kramen. De rommelmarkt start dit jaar ook weer om klokslag 9.30 uur wanneer de hekken rond de kramen worden geopend. De markt duurt dit jaar wel een half uurtje korter dan de voorgaande edities. Om 15.30 uur moet zoveel mogelijk verkocht zijn. De rommelmarkt wordt georganiseerd vanuit de Hervormde Gemeente in Nieuwerkerk. De opbrengst gaat naar tientallen goede doelen in binnen en buitenland.

Jan Palsgraaf en Frans van Breugel tussen alle spullen die uitgezocht worden
De berg spullen die 19 mei is opgehaald

 

Advertentie