Hennipgaarde nu officieel open voor iedereen

Na de bestuurlijke opening als laatste klus van wethouder Van Woudenberg op maandag 14 mei was het op zaterdag 19 mei de beurt aan het publiek voor de opening. Helaas waren de weergoden die dag niet echt aardig want het werd een grijze en koude dag. Dat kon de organisatie echter niet deren en met diverse activiteiten werd de opening massaal gevierd. Er was muziek, pannenkoeken, plantenpotjes versieren en vooral spelen en ravotten in de modder.

Het recreatieschap Rottemeren heeft een stuk grond in de Eendragtspolder beschikbaar gesteld om in te richten met de bewoners van Zevenhuizen. Uiteindelijk werden er door de bewoners veel idee├źn aangedragen voor de 9 hectare. Er is een landijsbaan gekomen en de rest is ingericht in overleg met de vrienden van de Hennipgaarde. Met de kinderen van de scholen in Zevenhuizen en eXterum speelconcepten is er een nieuwe waterspeeltuin ontworpen, zijn er diverse bomen en struiken geplant en een insecten hotel gemaakt. Dat laatste was ook in samenwerking met de decorploeg van Turf.

De afgelopen maanden konden de inwoners al genieten van hun nieuwe polder, te beginnen met een aantal schaatsdagen op de ijsbaan. Toen het ineens erg warm weer werd konden de kinderen uit Zevenhuizen niet wachten op de oplevering en doken massaal het water in en speelden al massaal in de speeltoestellen die er stonden. Nu alles af is qua bankjes, speeltoestellen en ander meubilair zal de natuur nu verder moeten gaan met het groeien van de bomen en struiken. Maar nu al is de Hennipgaarde een groot succes te noemen, gelet op de enorme drukte vandaag met kinderen, ondanks het grijze weer.