8.5 C
New York
woensdag 8 juli 2020

Weer tienduizenden euro’s opbrengst Nieuwerkerkse Rommelmarkt

De grote rommelmarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft zaterdag 26 mei ruim 42.000 euro opgebracht. Dat maakte de organisatie aan het begin van de avond bekend. De opbrengst ligt hiermee 2.000 euro lager dan vorig jaar. Eigenlijk was dit voor de organisatie nog een meevaller omdat in de loop van de dag het rustiger werd dan andere jaren. Oorzaak hiervan wordt gezocht in het toch wel extreem warme meer. De temperatuur liep zaterdagmiddag op tot 29 graden, eigenlijk iets te veel van het goede voor zowel de kopers als verkopers. Overigens is het mogelijk dat de opbrengst nog wat hoger uitvalt omdat halverwege de dag een probleem ontstond met de geld tel machine.

De bezoekers stonden zaterdagmorgen zoals gebruikelijk weer te dringen voor de hekken tot dat de markt om klokslag 9.30 uur open ging. Toen het eenmaal zover was kon men zoeken in ongeveer tachtig kramen met gesorteerde spullen. Dit jaar heeft men besloten om de veiling al iets eerder op de dag te houden, geen verkeerde keus gezien de hoge temperatuur.

Aan de rommelmarkt op de J.A. Beijeinckstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel werken honderden vrijwilligers mee. Het evenement wordt georganiseerd vanuit de Hervormde Gemeente in het IJssel dorp. De verdeling van de opbrengst wordt later bekend gemaakt. Meestal wordt gekozen om veel goede doelen met een iets kleiner bedrag blij te maken.

Rommelmarkt Nieuwerkerk 2018    

Volg het laatste nieuws

2,272FansLike
322VolgersVolg
498VolgersVolg