8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Drie nieuwe raadsleden geïnstalleerd in Zuidplas

Dinsdagavond 5 juni zijn drie nieuwe raadsleden geïnstalleerd in de gemeenteraad van Zuidplas. De drie raadsleden nemen de vrijgekomen plaatsen van de CDA en VVD wethouders in. Het raadslid dat de vrijgekomen stoel van wethouder Schuurman inneemt wordt op een later moment geïnstalleerd. Aart Slobbe, geen onbekende in de lokale politiek van Zuidplas, kon niet aanwezig zijn bij de raadsvergadering.

De raadsfracties van de VVD en het CDA bestaan  hierdoor weer uit respectievelijk 7 en 5 raadsleden en zijn daarmee op volle sterkte. Voor de VVD werden Cindy uit de Bulten en Sep Pouwels-Nahrvar geïnstalleerd. Beide politica kunnen zijn nieuw in de lokale politiek. Voor het CDA werd Wim Janse geïnstalleerd, die al veel jaren meedraait in de fractie en specialist ruimtelijke ordening genoemd kan worden. 

Ondanks dat er het nieuwe CU-SGP raadslid nog niet geïnstalleerd is mag wethouder Schuurman net als zijn collega wethouders niet meer meestemmen met de gemeenteraad van Zuidplas. Slobbe is namelijk nu de controle van de geloofsbrieven achter de rug is en de gemeenteraad een besluit heeft genomen al formeel raadslid. Slobbe mag echter pas zijn taak als raadslid uitvoeren zodra hij tijdens een volgende gemeenteraadsvergadering geïnstalleerd is.

Naast de installatie van drie nieuwe raadsleden werden ook drie fractie-adviseurs geïnstalleerd.

Burgemeester Kats leest de eed en de belofte voor
van links naar rechts, Cindy uit de Bulten, Wim Janse en Sep Pouwels
Advertentie