Capelse brandweer haalt Nieuwerkerks pannetje van het vuur

Op dinsdag 12 juni heeft de brandweer een uitruk moeten doen voor een pannetje op het vuur in een flatgebouw aan de Wilg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Eenmaal ter plaatse bleek dat de bewoners zelf al het vuur hadden gedoofd en heeft de brandweer nog een controle gedaan of alles in orde was. De bewoners worden nu verder verwezen naar verzekeraar om alle schade te laten opnemen.  Niemand is gewond geraakt en de schade viel mee volgens de brandweer.

De brandweer kon na de inspectie weer terugkeren naar de kazerne. Opvallend was dat zowel de tankautospuit als de ladderwagen uit Capelle aan den IJssel zijn gekomen. Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat de tankautospuit van de brandweer in Nieuwerkerk niet paraat kon staan. De ladderwagen uit Capelle komt vaker assisteren omdat deze sneller in Nieuwerkerk kan zijn dan de ladderwagen uit het eigen district uit Gouda. De aanwezige politie kwam met spoed uit Waddinxveen bij gebrek aan politie in Nieuwerkerk aan den IJssel.