8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Arriva mag langer busdiensten blijven uitvoeren in regio

Arriva mag tot 2022 het openbaar vervoer in de regio blijven uitvoeren. De concessie liep tot 2020 maar om nieuwe ontwikkelingen te kunnen doorvoeren heeft de provincie Zuid Holland besloten deze 2 jaar te verlengen. Deze twee jaar is de maximale duur van verlenging en in 2022 zal de provincie het openbaar vervoer voor Zuid Holland Noord opnieuw moeten aanbesteden. Arriva verzorgt het busvervoer al sinds 2012 in de regio toen het werd overgenomen van Connexxion.

Gedeputeerde Floor Vermeulen: “De verlenging van de concessie biedt de mogelijkheid om een flinke kwaliteitsslag te maken. Ik ben er trots op dat Arriva in 2019 de stadsdienst Leiden volledig elektrisch maakt. Tegelijkertijd hebben we door de verlenging de tijd om samen met de regio zorgvuldig de wensen voor de periode na 2022 te bepalen.”

“Sinds 2012 zijn wij verantwoordelijk voor het busvervoer in de regio Zuid-Holland Noord en ik ben er trots op dat dit contract nu met 2 jaar verlengd wordt. In het bijzonder ben ik trots op de medewerkers die hier elke dag weer klaar staan om de reizigers een goede reis te bezorgen” aldus Anne Hettinga, Voorzitter Raad van Bestuur van Arriva Nederland.

Advertentie