8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Omstander vist pasgeboren Bambi uit water Hertenkamp

Een omstander heeft zondag 24 juni een zojuist geboren jong hertje uit het water bij het Hertenkamp in Nieuwerkerk aan den IJssel gered. Het hertje was net na het middaguur geboren en daarbij in het water gevallen. Moeder hert kon er weinig aan doen en het leek erop dat de vader van Bambi het beestje weer in het water duwde.

Het natte hertje is ergens in het zonnetje neergelegd waarna de moeder het dier direct accepteerde. Binnen een uur daarna stond de jongste Bambi al op de eigen poten. De vader heeft daarna z’n jongste telg ook direct bekeken en lijkt het helemaal te accepteren. De geboorte is volgens een verzorger van de gemeente snel gegaan omdat een paar uur daarvoor er nog niets aan de hand was. De verzorger van de gemeente heeft z’n eten thuis laten staan en is direct komen kijken nadat hij gewaarschuwd was via het algemene nummer van de gemeente. Op dat moment deed de natuur zijn werk en was er weinig meer te doen.

Het blijkt dat in het onderkomen bij het Hertenkamp meer nieuw leven aanwezig is. Twee kippen hebben daar in totaal zeven jonge kuikens. Ook het pauwenpaar heeft een nest met twee eieren. Al is de vraag of dat helemaal goed komt. De pauwen blijven niet altijd op het nest om te broeden. Zeer waarschijnlijk volgen binnenkort nog meer jonge hertjes in het Hertenkamp in de wijk Dorrestein.
Zie hier ons facebook album van het jonge hertje

De anonieme redder, dank aan Geeke Wiegman voor de foto!

Hertenkamp

Advertentie