VVD maakt zich zorgen om bomen en geluid A20

De VVD in Zuidplas maakt zich zorgen om grotere geluidsoverlast na de verbreding van de A20. Dat blijkt uit vragen van raadslid Annika van Gerwen-Westerling. Haar zorgen gaan voornamelijk over het deel tussen Capelle aan den IJssel en de afrit Nieuwerkerk aan den IJssel in de wijk Zuidplas. In deze week ligt langs de Europalaan al wel een talud om geluid tegen te houden.

Van Gerwen wil dat het college dit meeneemt in de besprekingen met Rijkswaterstaat. Eerder al heeft het college beloofd dat als er een besluit tot verbreding is, het college actief zou lobbyen voor geluidsschermen. Naast het geluid maakt de VVD politica zich ook zorgen over de bomenrijen langs de snelweg, deze zouden langs de parallelweg gekapt moeten worden. Ze vraagt het college van ook actief te lobbyen voor een herplant om deze karakteristieke bomenrijen terug te laten planten om zo de dorpse identiteit te behouden.