8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Analyse : Fietsbrug probleem Westergouwe door uitsluiten waterschap

De vertraging voor aanleg van een nieuw fietspad met brug over de ringvaart en een niet afgemaakte fietsbrug hebben tot veel onvrede geleid. Het gaat om een nieuwe fietsverbinding tussen de nieuwe wijk Westergouwe en de Julianasluis. Door de nieuwe brug kan het fietspad langs het Zuidplasviaduct, waar de fietsers nu vlak langs het voortrazende autoverkeer fietsen, verdwijnen.  Bewoners van Westergouwe klagen al langer over deze situatie. Toen onlangs bekend werd dat de provincie de aanleg moest vertragen omdat het hoogheemraadschap geen toestemming gaf ging ook de politiek zich er mee bemoeien. Wethouder Rogier Tetteroo tweette afgelopen weekend al dat hij het zat is en gedeputeerde Floor Vermeulen komt maandag voor spoedoverleg. Maar waar is de Hoogheemraad van het waterschap?

Want het probleem zit hem in vooral in het feit dat het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard niet gevraagd is vooraf en pas achteraf een advies mag geven. Als één ding boven alles staat is dat wie ook maar aan een dijk of waterkering wil zitten krijgt te maken met het Hoogheemraadschap. Elke ervaren ambtenaar moet inmiddels weten dat je beter vooraf met deze waterspecialisten aan tafel kan gaan zitten. Achteraf vragen is het niet serieus nemen van de specialisten die veel weten van de laagste polder van Nederland. Het gaat om veiligheid van de bewoners in deze lage polder.

Wordt het overleg tussen de wethouder en gedeputeerde dus een PR moment of gaat men echt het probleem aanpakken. Durft Rogier Tetteroo ballen te tonen om te eisen dat de brug die al een paar jaar werkeloos erbij ligt snel aangesloten gaat worden of gaan beiden bestuurders achterover leunen en wachten op de Hoogheemraad. De inwoners van Westergouwe zijn er klaar mee, die willen een goede verbinding en hebben geen boodschap of een Hoogheemraad, Wethouder of Gedeputeerde het gaat doen. Handen uit de mouwen wil men zien in de lage enclave van Gouda. En daarvoor zul je dus heel snel in gesprek moeten gaan met het Hoogheemraadschap!

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg