8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Witte tent en Tienerweek in NIeuwerkerk aan den IJssel

Van 13 tot en met 17 augustus wordt er in Nieuwerkerk aan den IJssel wederom de witte tent week gehouden. Net als vorig jaar staan er die week drie grote witte tenten in Nieuwerkerk, één in Esse (Essepark), één in Dorrestein (bij de Elimschool) en één in de wijk Zuidplas (bij de Gideonschool). Klik op de linkjes hierboven om te lezen wat er te doen is in die tenten.

Dit jaar gaan men het één en ander uitzoeken! Er komt in de sketch een journalist langs die op zoek is naar het antwoord op deze vraag: w.. i. d.. m..? De deelnemers gaan hem helpen, maar vooral ook samen lekker genieten van allerlei leuke activiteiten. Wat de organisatie precies gaat doen, is men nog aan het uitzoeken, maar de kinderen kunnen er op rekenen dat het, net als vorige jaren, weer leuk en gezellig gaat worden. Men kan denken aan bijvoorbeeld een slooptafel, zoek maar uit wat er in die elektrische apparaten zit, leuke natuurkundeproefjes, zoek maar uit hoe het werkt, sport en spel, knutselen, samen zingen en luisteren naar een mooi verhaal, knabbel en babbel, te veel om op te noemen. De toegang is gratis: alle kinderen van 4 t/m 9 jaar zijn daar van harte welkom.

Ben je tussen de 10 en 14 jaar? Dan ben je van harte welkom bij de tienerweek. De tienerweek begint dinsdag 14 augustus en duurt tot vrijdag 17 augustus. Je bent iedere avond vanaf ongeveer 16:15 welkom bij de Witte Tent in  Esse . Het programma begint om 16:30 en duurt tot ongeveer 20:30. Het eerste uur is men bezig met het thema uit de dag. Rond 17:30 is er een gezamelijke maaltijd en daarna is er elke avond tijd voor leuke spannende spellen en activiteiten!

Zowel de Witte Tentweek als de Tienerweek worden afgesloten met een kerkdienst in het Esse-park. Deze dienst wordt gehouden op zondag 19 augustus om 10:30. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om na te praten. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de witte tentweek en van de tienerweek.

Advertentie