8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Staatssecretaris van Ark stelt nieuwe website stichting Leergeld in gebruik

Staatssecretaris Sociale Zaken heeft voor Stichting Leergeld Hollandsche IJssel met een druk op de knop de nieuwe website van de stichting in gebruik gesteld. Van Ark: “De vrijwilligers van Stichting Leergeld leveren fantastisch werk. Het is heel belangrijk dat kinderen kunnen meedoen. Ik heb gezien hoe hard al die vrijwilligers werken om dat voor elkaar te krijgen. Want ieder kind in armoede is er één te veel.”

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heette tot voor kort Capelle e.o. Omdat de stichting het werkgebied heeft uitgebreid is de naam aangepast. De colleges van de drie IJsselgemeenten waren vertegenwoordigd door wethouders Westerdijk (Capelle), Schuurman (Zuidplas) en Jaarsma (Krimpen). Van Ark daarover: “Mooi dat nu ook Krimpen aan den IJssel en Zuidplas worden geholpen door Leergeld Hollandsche IJssel. Omdat ik er vandaan kom, ken ik het gebied natuurlijk goed. Ik ben dan ook extra trots dat vrijwilligers zich ook hier gaan inzetten om kinderen mee te laten doen op school, met sport en cultuur.”

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor meer informatie: zie de website www.leergeldijssel.nl

Advertentie