Nieuw seizoen van Auticafé start in ’t Blok

Het najaar seizoen van het Auticafé gaat van start met een mooie eerste avond. Het Auticafé is dinsdagavond 11 september van 19.30-23.00 uur in ’t Blok(IJsermanpad 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel) en Stiching IVA (In Voor Autisme) komt een lezing geven over zelfstandig wonen IVA biedt een combinatie van woonbegeleiding en jobcoaching specifiek voor volwassenen met autisme, die willen en kunnen werken. Het unieke aan het begeleidingsconcept van IVA is dat de woonbegeleider ook jouw jobcoach is. Dit voorkomt communicatieproblemen die vaak ontstaan wanneer er meerdere instanties of hulpverleners bij één cliënt betrokken zijn. Daarnaast zorgt ons concept ervoor dat de IVA-coach zeer snel een totaal beeld van jouw huidige levensfase heeft, waardoor jij efficiënt en constructief begeleid kan worden.

Bij IVA geloven ze dat je iemand met autisme pas echt verder helpt wanneer je op alle drie de levensgebieden (wonen, werken en leven) wordt bijgestaan door iemand met specifieke kennis op al deze levensgebieden. Het ene deel van je leven (wonen), kun je niet los zien van het andere deel (werken). Dat wat er naast wonen en werken overblijft is ook leven. Je moet niet willen en hoeven overleggen met verschillende hulpverleners over die drie levensgebieden. Daarom begeleidt bij IVA één persoon jou op al deze gebieden.

De begeleiding van IVA heeft als doel om jou zo zelfstandig mogelijk te laten wonen, werken en leven. Hierbij wordt de verantwoordelijkheid en regie bij jou neergelegd waar dat kan en tijdelijk overgenomen wanneer dat moet. Op deze manier is er ruimte voor ervarend leren en het boeken van vooruitgang. De verwachting van elk begeleidingstraject is dan ook dat de begeleidingsintensiteit af zal nemen. Voor begeleidingstrajecten, die op een IVA locatie beginnen is het streven altijd om de zorg af te bouwen van intensieve woonbegeleiding op een IVA-locatie naar wonen in een eigen woning met (eventueel) gespecialiseerde ambulante begeleiding met betaald werk als belangrijkste inkomstenbron.

Zie hier een verslag van 3 jaar auticafé op Gouwe IJssel Nieuws