8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Nieuwerkerkse Inge van Tienhoven maakt “Dat is nou een duif, denk ik”

Vogels spotten kan altijd en overal. Het nieuwe boek Dat is nou een duif, denk ik maakt je wegwijs in het vogels kijken in Nederland, met gestempelde illustraties en rake teksten. Om het boek te realiseren start 15 september een crowfundingsactie.  Vogelen, of vogels spotten, is iets wat vaak als saai of als een hobby voor oudere mensen wordt gezien.Dat is nou een duif, denk ik laat zien dat het ook anders kan. Met handgemaakte en gestempelde illustraties introduceert het boek de lezer in de wereld van vogel spotten op een informele, actuele manier. Met behulp van willekeurige feitjes, een dosis humor en een heleboel associaties worden 45 Nederlandse vogels beschreven.

 

Er is een parallel te trekken met aalscholvers en pubers. Als individuen zijn het enigszins schuwe slungelige schaduwen, maar zodra zij in kolonies in waterrijke omgevingen samen clusteren kunnen ze uit het niets luidruchtig worden.

Het boek is ontstaan uit de voorliefde voor vogels van illustratrice Inge van Tienhoven. Door vele jaren vogels kijken is zij een fervent vogelaar. ‘Het is niet nodig om 5 uur in een afgelegen natuurgebied in de bosjes te gaan liggen. Vogels spotten kan overal en is voor iedereen’, aldus Inge. Dit is de reden dat in elke illustratie zowel natuurlijke als menselijke elementen verwerkt zijn. Hierbij maakt Inge gebruik van een combinatie van technieken. De strakke vogelvorm verkrijgt ze door het maken van een stempel. De achtergronden worden met gouache en kleurpotlood zorgvuldig laag voor laag opgebouwd.

 Om het boek te realiseren start de illustratrice samen met partner en schrijver Dion van Loon een crowdfundactie. De actie gaat 15 september live op crowdfundplatform Voordekunst. Tijdens deze actie kunnen mensen het project steunen door een boek aan te schaffen. ‘Help mee dit boek, met een geheel eigen geluid, uit te laten vliegen.’ Dat is nou een duif, denk ik’ Dion van Loon en Inge van Tienhoven, Hardcover, 102 pagina’s, 35,00 euro incl. verzendkosten

Advertentie