8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Dance Parade 2018 met veel muziek door dorpen

Op zaterdag 8 september reed de jaarlijkse Dance Parade door de dorpen Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. Met 10 vrachtwagens vol muziek in allerlei dansstijlen wordt er een vaste route langsgegaan. Stichting VEDJ heeft deze tocht al jaren op het programma staan en sinds 2 jaar doet men ook Zevenhuizen aan. Doel van de tocht is het vermaken van de mensen op de wagens en langs de kant. Naast het vermaak is er ook voor het tweede jaar een goed doel gekoppeld aan de tocht.

VEDJ heeft een streng beleid qua misbruik van alcohol en drugs en ziet ook toe op de veiligheid rond de trucks. Toch vond een bezoekster, ondanks waarschuwingen die ze gekregen had, het nodig tijdens het rijden op de truck te klimmen maar viel er van af. Hierdoor liep de stoet vertraging op en stond even het verkeer in Zevenhuizen vast maar hierna kon de tocht toch verder werden voortgezet. Met vertraging trok men weer naar Nieuwerkerk waar de stops op straat werden geschrapt.

Ondanks dat enkele wagens wat minder bezocht werden waren vooral de hardcore house wagens erg geliefd en erg vol. Hierop werd door de bezoekers van 14:00 uur tot 19:00 uur feest continue gevierd. De organisatie verantwoorde (school) feesten deelde gehoorbescherming uit en vroeg op haar vrachtwagen ook om aandacht tegen pesten en NIX18, geen tabak en alcohol onder de 18 jaar. Uiteindelijk kwam de parade terug op het instappunt op de Hoogeveenen waar de trucks weer leeg stroomde en de trucks terug naar het afbouwterrein kon gaan. De opbrengst voor KiKa, het goede doel staat inmiddels op bijna 600 euro maar er kan nog online worden gedoneerd liet VEDJ weten.

 Facebook pagina met meer foto’s

Advertentie