8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Woonzorgcentrum Beth-San uit Moerkapelle in The New York Times

Onder de titel: ”Take a Look at These Unusual Strategies for Fighting Dementia” is er een artikel in the New York Times verschenen met als doel om de Amerikanen te laten zien hoe wij in Nederland omgaan met dementie. Voor dit artikel zijn ook de fysiotherapeut, de leverancier van de labyrint fiets en bewoners van Beth-San geïnterviewd en gefotografeerd. Hieronder het stukje betreffende Beth-San. Het volledige artikel is terug te lezen op:  https://www.nytimes.com/2018/08/22/world/europe/dementia-care-treatment-symptoms-signs.html

In the Christian Beth-San special care home in Moerkapelle, close to The Hague, Arie Pieter Hofman, 87, and Neeltje Hofman-Heij, 88, use a simulated bike connected to a treadmill to race through scenes from their old neighborhood in Gouda, projected onto a flat-screen display. The company that makes the bike tour, Bike Labyrinth, has sold the simulators to more than 500 homes in the Netherlands. The Dutch maker of the projectors, Qwiek, says it has units in 750 Dutch care homes.

Vertaling:

In het Christelijke verzorgingshuis Beth-San in Moerkapelle, dicht bij Den Haag, gebruiken Arie Pieter Hofman, 87, en Neeltje Hofman-Heij, 88, een gesimuleerde fiets verbonden met een loopband om door scènes uit hun oude wijk in Gouda te rijden, geprojecteerd op een flatscreen-scherm. Het bedrijf dat de fietstour maakt, Fiets Labyrinth, heeft de simulators verkocht aan meer dan 500 huizen in Nederland. De Nederlandse maker van de projectoren, Qwiek, zegt dat het units heeft in 750 Nederlandse verzorgingstehuizen.

foto : Thom Demmenie

Advertentie