8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Nieuwerkerk kan Lidl wel vergeten met komst gezondheidscentrum Dorrestein

De Lidl komt definitief niet in winkelcentrum Dorrestein. Dat blijkt uit beantwoording van het College van B&W op de wensenlijstjes van alle partijen op het collegeprogramma.

De VVD had gevraagd om ontwikkeling Rabobank gebouw op te nemen in het collegeprogramma en hierop was het antwoord : “Er is een overeenstemming bereikt over herontwikkeling die voorziet in de bouw van een gezondheidscentrum met middeldure huurappartementen daarboven. Op dit moment worden benodigde onderzoeken uitgevoerd en een nieuw bestemmingsplan opgesteld om de benodigde planologische wijziging mogelijk te maken. De bouw van een Lidl op deze locatie is daarmee van de baan“.

De Lidl had in 2015 groen licht gekregen van de gemeenteraad om, ondanks protest van omwonenden, het oude gebouw te slopen en nieuwbouw te plegen. Uiteindelijk staakte Lidl de plannen om dat het toch te klein was en verkocht de Rabobank het gebouw aan projectontwikkelaar SteBru.

Gelet op de eerdere detailhandelsvisie en de strenge regels van de provincie zal een vestiging van de Lidl voorlopig van de baan zijn voor Nieuwerkerk aan den IJssel. De locaties van de Formido aan de Maalderij en de wasstraat aan de Europalaan worden vaak genoemd als alternatieve locaties, maar de bestemmingsplannen zijn hier niet voor geschikt. Met de uitspraak van de rechter in Gouda/Aldi tegen de provincie bleek al dat de provincie dit ook zal blijven tegenhouden.  Hiermee staat Zuidplas kansloos voor vestiging van een discounter buiten de winkelcentra. Hierdoor is de wens van Zevenhuizen voor tweede supermarkt ook voorlopig niet uitvoerbaar.

 

Advertentie